Jajka faszerowane rybą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajka z farszem z dodatkiem ryby.

  • 30 min

Składniki:

  • dorsz filet 1 duży
    jajka 5 szt
    por posiekany 2 łyżki
    sól
    pieprz
    masło albo olej
    majonez

Jajka faszerowane rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić, osuszyć (można pokroić na mniejsze kawałki) i smażyć na rozgrzanym maśle. Usmażoną rybę przestudzić i drobno pokroić albo rozdrabniamy widelcem.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i część rozkruszamy widelcem.
    Do ryby dodajemy por, żółtka. Oprószamy solą i pieprzem (można przyprawą uniwersalną), łączymy majonezem.
    Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy