Jajeczno-dyniowa pasta do pieczywa

  • wyświetlono: 58 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszną i aromatyczną pastę do pieczywa. Moją ulubioną dynię połączyłam z jajkami oraz majonezem i wyszła pyszna, delikatna pasta w pięknym jesiennym kolorze. Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce na śniadanie. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 łyżki puree z dyni
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka soli i pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Jajeczno-dyniowa pasta do pieczywa

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i ścieramy do miseczki na tarce o dużych oczkach. Do startych jajek dodajemy puree z dyni, przyprawy oraz majonez. Mieszamy razem do połączenia. Podajemy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaśniadanieDyniasmarowidłotania kuchniapasta do pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z dymką

Dodane przez: 2milutka

Pasta z dymką do pieczywa

Pyszne wiosenne smarowidło do ciemnego...

Pasta do pieczywa z kiełbasy

Dodane przez: Aneta_77

Pasta do pieczywa z kiełbasy

Idealna na śniadanie czy kolację,...

Pasta z indyka do pieczywa

Dodane przez: Aneta_77

Pasta z indyka do pieczywa

Bardzo smaczna pasta do pieczywa....

Szybka pasta do pieczywa

Dodane przez: evita0007

Szybka pasta do pieczywa

Nie trzeba mieć dużo w lodówce...

Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

Dodane przez: Kloruś

Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

Pestki ze słonecznika są świetnym...

Pasta do pieczywa z brokułów

Dodane przez: Megg

Pasta do pieczywa z brokułów

Pasta do pieczywa z brokułów to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE