Jajecznica po turecku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Smaczna i bogata w witaminy jajecznica znakomicie sprawdzi się rano po nocnym przyjęciu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 jajka
    3 pomidory
    2 papryki chili
    sól.pieprz
    tłuszcz do smażenia

Jajecznica po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki i przełożyć na patelnię. Kiedy warzywa będą miękkie i puszcza sok, wbić jajka, wymieszać i trzymać na ogniu do czasu aż się zetną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podawać z ciemnym pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy