KASZA BULGUR po turecku

4.48 (202 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Będąc w Turcji bardzo posmakowała mi ta kasza i spróbowałam odtworzyć ten smak- wyszedł nieco inny- nie mniej smaczny niż oryginał:)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy bulgur
    1 czerwona papryka
    2 szkl. wody
    1 cebula
    3 pomidory średnie
    2 łyżki oleju
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kasza bulgur po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej i masło rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę- zrumienić. Pomidory sparzyć – obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do reszty. Doprawić solą i pieprzem- wymieszać. Udusić do miękkości. Wodę wlać do garnka i zagotować. Wsypać kaszę bulgur. Gotować na małym ogniu, aż do wchłonięcia wody.Przykryć i odstawić na 15 min. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować