Jajeczne muffinki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pomysł na danie urodziło się w mojej głowie kiedy rozmyślałam nad przyrządzeniem jajecznicy. Chciałam zaskoczyć moją rodzinę. Spojrzałam na piekarnik, od razu pojawił się plan działania.

  • 25 min

Składniki:

  • - 5 jajek
    - warzywa (np. papryka, groszek z marchewką, kukurydza, podsmażone pieczarki)
    - starty ser
    - sól, pieprz, pieprz ziołowy

Jajeczne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis na 6 silikonowych foremek do babeczek.
    W naczyniu rozkłócić jajka. Doprawić. Foremkę do połowy wypełniamy drobno pokrojonymi warzywami i startym serem. Zalewamy rozkłóconymi jajkami.
    Piec około 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu muffinki jajeczne można polać ketchupem lub ulubionym sosem.

Porady

Warzywa można dobrać według preferencji smakowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy