Pomysł na danie urodziło się w mojej głowie kiedy rozmyślałam nad przyrządzeniem jajecznicy. Chciałam zaskoczyć moją rodzinę. Spojrzałam na piekarnik, od razu pojawił się plan działania.
25 min
Składniki:
- 5 jajek
- warzywa (np. papryka, groszek z marchewką, kukurydza, podsmażone pieczarki)
- starty ser
- sól, pieprz, pieprz ziołowy
Jajeczne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis na 6 silikonowych foremek do babeczek.
W naczyniu rozkłócić jajka. Doprawić. Foremkę do połowy wypełniamy drobno pokrojonymi warzywami i startym serem. Zalewamy rozkłóconymi jajkami.
Piec około 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu muffinki jajeczne można polać ketchupem lub ulubionym sosem.
Porady
Warzywa można dobrać według preferencji smakowych.
Komentarze