Jajeczna tarta na koperkowym spodzie

  • wyświetlono: 342 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tarta to królowa w moim domu. Lubię ją za to ze jej przygotowanie zajmuje pół godziny. Jest też dobrym poczęstunkiem gdy trafią się niespodziewani goście.

2018-08-19 22

Składniki

kruche:
2 szklanki mąki
2 żółtka
pęczek koperku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół kostki masła
dodatkowo:
6 jaj
duża cebula
pół puszki kukurydzy
2 łyżki ziaren słonecznika
100 gram sera w kostce
sól, pieprz, czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Jajeczna tarta na koperkowym spodzie

  • image-20g7dd31. Składniki na ciasto połącz, dodaj posiekany koperek, wyrób ciasto. Wylep nim formę na tartę.
  • image-275tfy42. Białka oddziel od żółtek, wlej na ciasto, następnie żółtka. Cebulę obierz, pokrój na talarki, ułóż. Kukurydzę odsącz, posyp cebulę. Ser zetrzyj na tarce. Posyp przyprawami i słonecznikiem.
  • 3. Piecz ok 20-25 minut w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilkukurydzawarzywny obiadjarski obiadtarta z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Tarta cytrynowa z bezą na wafelkowym spodzie

Dodane przez: Martyna1991

Tarta cytrynowa z bezą na wafelkowym spodzie

Delikatny rozpływający się w ustach...

image-151531p

Dodane przez: elapolo

Tarta brzoskwiniowa na orzechowym spodzie

W domu zalegały mi brzoskwinie...

tarta

Dodane przez: Aninka88

TARTA Z PIECZARKAMI NA GRAHAMOWYM SPODZIE

danie doskonałe na przystawkę jak...

A'la tarta na spodzie z selera

Dodane przez: czarrna

A'la tarta na spodzie z selera

Zapiekanka na spodzie z selera...

Tarta rybaka na krucho drożdżowym spodzie

Dodane przez: benka

Tarta rybaka na krucho-drożdżowym spodzie

Wytrawna tarta z rybką.

tarta a'la gazpacho na żytnim spodzie

Dodane przez: PolskaGotuje

Tarta a'la gazpacho na żytnim spodzie

Pyszna, zdrowa, świeża tarta z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE