Jagodowe z płatkami owsianymi i migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jagody opłukać do miski i posypac 2 łyżkami mąki wtedy nie opadna na dno ciasta podczas pieczenia.
Żółtka jaj odzielić od białek.Margarynę utrzć z cukrem mikserem dodając po 1 żółtku.
2.Mąkę wymieszać w misce z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej wsypywać stopniowo mąkę i wlewać mleko.
Białka ubić cukrem na sztywno dodać do ciasta wymieszać delikatnie łyżka już nie miksować dosypać jagody.
3.Wyłożyć ciasto do formy wyrównać powierzchnię posypać cukrem cynamonowym i płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekranika na 189 stopni i piec 45 min.
Ostudzić i pokroić ciasto w kwadraty.
Porady
Można zamiast jagód dodać borówki też jest smaczne.
Komentarze