JAGLANA GRANOLA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis podpatrzony w internecie ale przerobiony do moich smaków.Pyszna i chrupiąca oraz bezglutenowa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szkl suszonych daktyli namoczonych w wodzie min 1 godz
    1 dojrzały banan
    2 szkl płatków jaglanych
    1 garść rodzynek
    1 garść płatków migdałowych
    1 garść orzechów włoskich
    2 łyżki oleju rzepakowego

Jaglana granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany i namoczone daktyle blendujemy na mus.Do miski wsypujemy płatki,rodzynki,płatki migdałowe i pokrojone na drobno orzechy.Następnie dodajemy purre daktylowo-bananowe i olej.Mieszamy by wszystkie suche skadniki przykryły się mokrymi.Granolę wsypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 40 min w temperaturze 200 stopni.Po 20 min pieczenia wyjąć z piekarnika i przemieszać.
    Po upieczeniu studzimy granolę i przekładamy do szczelnego pojemnika.
    Smacznego

Porady

Rodzynki czy orzechy można zamienić na ulubione ale trzeba zachować tą samą ilość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy