Jabłka zapiekane pod kruszonką

0 (0 ocen)

Prosto i smacznie. Sprawdzi się jako deser lub podwieczorek

Składniki:

  • jabłka antonówki 6 sztuk
    cynamon 1 łyżeczka
    kolendra mielona 1/2 łyżeczki
    cukier 3/4 szklanki
    masło 4 łyżki
    mąka 3/4 szklanki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    sól 1 szczypta
    jajko 1

Jabłka zapiekane pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obierz i pokrój na ósemki. Posyp cynamonem,kolendrą ,cukrem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
    Mąkę,proszek do pieczenia przesiej. Do mąki dodaj sól,jajko i masło. Wyrób kruszonkę i posyp nią jabłka.
    Jabłka piecz w 190 C przez ok 30-40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy