Jabłka w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka przekąska, gdy brak czasu.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 jabłka
    -szklanka mąki
    -pół szklanki mleka
    -2 małe jajka
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -cukier(opcjonalnie)
    -olej
    -cukier puder

Jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier dokładnie miksujemy. Dodajemy odrobinę oleju. Odstawiamy. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w średnią kosteczkę. Pokrojone jabłka wkładamy do ciasta, mieszamy. Rozgrzewamy patelnie, nakładamy ciasto w nieduże placki. Smażymy po dwóch stronach, tak aby się zarumieniły. Posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Podajemy ciepłe-wtedy smakują najlepiej.

Komentarze

Podobne przepisy