Jabłka w cieście naleśnikowym

4.5 (167 ocen)

Ich przygotowanie jest bardzo proste. Świetnie nadają się na deser lub słodki obiad. Na pewno zasmakują najmłodszym głodomorom :)

Składniki:

  • 4-5 jabłek

    ciasto:
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    mąka

    olej
    cukier puder
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Naleśniki

Jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Musi ono być gęste, toteż ilość mąki zależeć będzie od konsystencji ciasta.
  • image-26gu6tn 2. Jabłka obrać, pokroić w plastry i wydrążyć.
  • image-20w0cmg 3. Jabłka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub/i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować