Jabłka do szarlotki

  • wyświetlono: 652 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Aromatyczne.

  • 60min

Składniki

jabłka 2 kg
cytryna ½
woda ½ szklanki
cukier 1 szklanka
laska wanilii 1/2
rodzynki 1 garść
kora cynamonu 1 kawałek

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka do szarlotki

  • image-1wc9qmm1. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, podlać wodą i dusić na małym ogniu, aż jabłka zmiękną. Zasypać cukrem, dodać wanilię, rodzynki i korę cynamonu. Wymieszać i gotować, często mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać. Usuwamy laskę wanilii. Gorącą masę przełożyć do słoików, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem, przykryć ściereczką i zostawić do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

jablka-w-sloikach

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tarte jabłka do słoików na zimę

Jabłka w słoiku to jeden z najpopularniejszych...

Szarlotkowe jabłka z cukinią do słoików

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Szarlotkowe jabłka z cukinią do słoików

Zapraszam na smaczne połączenie...

Kiszone jabłka

Dodane przez: ewaeu

Kiszone jabłka

Kisić można różne warzywa i owoce....

Smażone jabłka, konfitura z jabłek

Dodane przez: MagdalenaS

Smażone jabłka, konfitura z jabłek

Takie przygotowane w domu jabłka...

jabłuszka

Dodane przez: marysiaz

Prażone Jabłka

Takie jabłka śmiało można dać do...

Jabłka

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Jabłka prażone

Tak przygotowane jabłka są doskonałym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE