INDYK Z NIESPODZIANKĄ

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

mój własny

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 1/2 kg fileta z indyka
    25 dag białego sera
    suszone pomidory
    garść orzechów włoskich bądź pini pokrojonych
    1-2 gałązki rozmarynu
    majeranek
    pieprz
    czosnek
    olej
    sól
    cytryna

Indyk z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka oczyścić osuszyć natrzeć olejem z majerankiem,czosnkiem i sokiem z cytryny zostawić na 2-3 godziny w lodówce .Następnie ser wymieszać z rozmarynem ,pieprzem odrobiną soli .Fileta rozkroić ułożyć na nim pomidory i orzechy zawinąć spiąć wykałaczkami lub nitką .Obsmażyć na oleju przełożyć do rynienki podlać 1 szklaną bulionu wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piec polewając sosem .Podawać z dowolnymi dodatkami .Pyszny na świąteczny obiad.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy