Indyczy gulasz z kurkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczna propozycja wykorzystania kurek.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g filetów z udźca indyczego
    250 g kurek
    1 łyżka masła
    1 cebula
    400 ml śmietany słodkiej 18%
    1 łyżeczka lubczyku
    sól, pieprz

Indyczy gulasz z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki.

    Posikaną cebulę smażymy na maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem.

    Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić do wrzenia).

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z kaszą gryczaną.

Komentarze

Podobne przepisy