Indyczka w jablkach z curry.

0 (0 ocen)

Danie jest lekkie,w sam raz na romantyczna kolacje we dwoje,a za sprawa przypraw moze byc poczatkiem wspanialego wieczoru walentynkowego,jak i kazdego innego.

Składniki:

  • 2 lyzki oleju,
    50 dkg indyczej piersi,
    1- 2 jablka(musza byc dosc twarde),
    fix do gulaszu Knorr,
    2 lyzeczki curry w proszku
    2 lyzki smietany 30%,
    1 duza lyzka bialego wytrawnego wina

Indyczka w jablkach z curry. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmazamy pokrojone mieso z indyka.
    Dodajemy pokrojone w kostke jablka,lekko podsmazamy.
    Posypujemy curry,zalewamy rozprowadzonym wg przepisu na op.fixem do gulaszu.Dodajemy smietanke i biale wino.
    Gotujemy tak dlugo az jablko bedzie miekkie ale nie rozgotowane.
    Podajemy z ryzem szafranowym lub dodatkiem kurkumy.

Porady

Do kolacji mozna podac lampke tego samego wina z ktorym przyrzadzilismy potrawe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy