Ciasto herbatnikowe na zimno

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Szybkie ciasto dla zapracowanych nie mających czasu.

  • 4 godz.

Składniki:

  • SPÓD:
    - 30sztuk herbatników
    - kostka margaryna 250g
    - 1 opakowanie wiórków kokosowych
    - 1 opakowanie rodzynek
    - 3 łyżki kakao

    MASA:
    - 6 szklanek mleka
    - 2 budynie waniliowe z cukrem
    - łyżka masła
    - 2 galaretki cytrynowe
    - polewa czekoladowa

Ciasto herbatnikowe na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Herbatnikowe na zimno 1. 1. Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki. Rodzynki mieszamy z wiórkami. Margarynę roztapiamy dodajemy herbatniki i dokładnie mieszamy. Potem dodajemy wiórki z rodzynkami i kakao .Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
    2. Budynie gotujemy jak na opakowaniu .Do gotowego dosypujemy galaretki i dokładnie mieszamy .Studzimy.
    3. Do tortownicy wkładamy herbatnikową mieszankę , dociskamy. Na to wylewamy masę budyniową . Dekorujemy polewą. Wkładamy do lodówki na 2/3 godziny.

Porady

Można uzyskać inny kolor masy używając innych galaretek np. truskawkowych.

Komentarze

Podobne przepisy