Ciastka herbatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto (włącznie z wysypaną herbatą z torebki), lekko rozwałkowuję . Owijam folią spożywczą i na na 10 minut wkładam do zamrażalnika.
2.Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 mm, kroję w małe prostokąty z wyciętymi rogami, zaś słomką robię dziurki. Tak przygotowane ciasteczka piekę w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10 minut.
3.Czekoladę rozpuszczam w wodnej kąpieli, przywiązuję sznureczek w miejscu dziurki.
4.Czekoladę rozpuszczam w wodnej kąpieli, najpierw przywiązuję sznureczek, następnie ozdabiamy czekoladą „herbatkę” do połowy wysokości. Ciasteczka wstawiam do lodówki aż czekolada dobrze się schłodzi.
Komentarze