Ciastka Anyżki

4.41 (201 ocen)

Ciasteczka o delikatnej strukturze, zblizone do biszkoptów.

Składniki:

  • 3 jaja,
    25 dkg cukru pudru,
    25 dkg mąki,
    1 łyżeczka mielonego anyżu.
Wystaw ocenę:

4.41 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka anyżki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiac z anyzem przez sitko.
    Bialka ubic na sztywną pianę.
    Żołtka utrzec z cukrem na puszysta masę.Dodac 2 łyżki piany,wymieszac.Dodac pozostała pianę i delikatnie wymieszac łyżką.Do masy wsypujemy powoli (po 1 łyżce) mąkę z anyżem,deilkatnie mieszamy.
    Powstała masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wylozoną papierem wyciskamy okrągłe kleksy.Odstawiamy na noc do wyschnięcia.
    Na drugi dzień anyzki pieczemy ok 15 minut w 150 stopniach-do lekkiego zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować