3/4 kg schabu
ok. 1 kg pomidorów
1/2 kg fasolki szparagowej
2 cebule
sól, pieprz
1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek
sól
słodka papryka, zioła prowansalskie
przyprawa do wieprzowiny lub inna mieszanka przypraw
Gulasz ze schabu w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Schab pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i wrzucić do cebuli. Obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dodać pastę z papryczek, doprawić i dusić pod przykryciem około 30 minut. Fasolkę pokroić i dodać do sosu i całość dusić do miękkości mięsa. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Komentarze