Gulasz z cieciorki

  • wyświetlono: 656 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

i papryki na brokułach

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- cieciorka: 300 gramów
- papryka żółta i czerwona: 2 sztuki
- pomidory pelatti kostka: 400 gramów
- brokuły HORTEX: 200 gramów
- oliwa: 2 łyżki
- cebula: 1 sztuka
- czosnek: 3 ząbki
- papryczka chili ostra: 1 sztuka
- wywar z warzyw: 150 mililitrów
- natka pietruszki: 1 pęczek
- sól i pieprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z cieciorki

  • 1. Cieciorkę moczymy na noc. Gotujemy do miękkości ok. 1h, odcedzamy.
  • 2. Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki: papryczkę chilli, paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pelatti. Całość zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy ok. 30 min.
  • Brokuły Hortex3. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Gulasz podajemy na zblanszowanych różyczkach brokułów Hortex.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cieciorkaobiadwarsztaty akademii kulinarnej

Komentarze

Podobne przepisy

Potrawka z cieciorki

Dodane przez: Agnieszka Walicka-Chmiel

potrawka z cieciorki

Dla lubiących przełamywać smaki....

Burgery z cieciorki i cukinii

Dodane przez: MonaLiza

Burgery z cieciorki i cukinii

Sycąca cieciorka, cukinia i ser...

Leczo z cukinii z cieciorką

Dodane przez: bogusia82

Leczo z cukinii z cieciorką

Moja rodzina lubi leczo pod każdą...

Mięso mielone z pomidorami i cieciorką

Dodane przez: AnetaJ

Mięso mielone z pomidorami i cieciorką

Nad cieciorką rozpływają się wegetarianie...

Gulasz wieprzowy z grzybami

Dodane przez: bogusia82

Gulasz wieprzowy z grzybami

W tym roku sezon grzybowy mamy...

Curry z cieciorką i szpinakiem

Dodane przez: Cukiereczek

Curry z cieciorką i szpinakiem

Kremowe, sycące i bardzo zdrowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE