GULASZ WARZYWNY

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

kasza pęczak z warzywami

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    100 g kaszy pęczak
    300 g małych pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    oliwa do smażenia
    2 łyżki jasnego sosu sojowego
    pieprz i oregano do smaku

Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy, aż będzie miękki.
    Cebulę pokrojona w pióra podsmażamy na oliwie w dużym garnku. Kiedy sie zeszkli dodajemy do niej pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę oraz pokrojone w ćwiartki małe pieczarki. Smażymy kilka minut,aż warzywa zmiękną (można podlać trochę wodą). Następnie dodjemy ugotowanego kalafiora oraz kaszę pęczak. Do całości dodajemy sos sojowy, pieprz oraz oregano, mieszamy i jeszcze chwilę razem dusimy.
    Podajemy posypane natką pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy