Gulasz na jesienną porę

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Warzywno-mięsny gulasz.Sycący i rozgrzewający.W kolorach jesieni.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g mięsa wołowego gulaszowego (może być i inne, np. wieprzowe czy z indyka)

    400g warzyw: marchew, korzeń pietruszki, papryka, cebula

    3 łyżki mąki pszennej

    3 łyżki oleju rzepakowego

    sól, pieprz

Gulasz na jesienną porę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, jeśli nie mamy pokrojone, pokroić w kostki. Oprószyć mąką i obsmażyć na oleju rzepakowym. Mięso odłożyć na talerz.

    Warzywa pokroić. Tak jak lubimy. Ja marchewkę pokroiłam w słupki, pietruszkę w krążki, cebulę w piórka a paprykę w kostkę. Przesmażyć na patelni, na oleju, który został ze smażenia mięsa.

    Mięso i warzywa przełożyć do garnka/rondla, zalać szklanką wody i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.

    Podawać z kaszą, ryżem bądź ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2013

Komentarze

Podobne przepisy