Gulasz wieprzowy na piwie

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Pyszny i pożywny gulasz. Piwo i imbir nadają mięsu ciekawy smak. Można go podać z kaszą i ulubioną surówką.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag łopatki
    2 łyżki oleju
    czerwona papryka
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    4cm kawałek imbiru
    300ml piwa
    po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    sól, pieprz
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa Gulasz

Gulasz wieprzowy na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić do rondla na rozgrzany olej i przyrumienić. Dodać pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek z imbirem. Przesmażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawy i zalać piwem. Dusić do czasu aż mięso będzie miękkie. W niewielkiej ilości wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. W razie konieczności jeszcze doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Łopatka Papryka Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować