Gulasz drobiowo-warzywny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 puszka kukurydzy z groszkiem
    1 mały brokuł
    przyprawa do kurczaka
    olej
    sól
    pieprz
    ok. 1 łyżka mąki żytniej

Gulasz drobiowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę mieszamy z olejem i marynujemy w niej mięso. Jeżeli mamy dużo czasu możemy wstawić je do lodówki na godzinę.
  • 2. Brokuł gotujemy na parze.
    Mięso podsmażamy od razu w rozgrzanym garnku. Zalewamy około 800 ml wody. Dodajemy brokuł oraz kukurydzę z groszkiem. Musimy uważać aby nie rozgotować warzyw.
  • 3. Gulasz zagęszczamy mąką razową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy