Smaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu.
30 min
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy z groszkiem
1 mały brokuł
przyprawa do kurczaka
olej
sól
pieprz
ok. 1 łyżka mąki żytniej
Gulasz drobiowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę mieszamy z olejem i marynujemy w niej mięso. Jeżeli mamy dużo czasu możemy wstawić je do lodówki na godzinę.
2.Brokuł gotujemy na parze.
Mięso podsmażamy od razu w rozgrzanym garnku. Zalewamy około 800 ml wody. Dodajemy brokuł oraz kukurydzę z groszkiem. Musimy uważać aby nie rozgotować warzyw.
3.Gulasz zagęszczamy mąką razową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze