Grzybowa krem z indykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatna kremowa zupa, intensywnie grzybowa z nutą mięsa z indyka, aromatyczna. Po prostu pyszna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *Dwie garści suszonych grzybów
    *Skrzydełko z indyka
    *Dwie średnie Marchewki
    *Pietruszka (Korzeń)
    *Ząbek czosnku
    *Pół cebuli

Grzybowa krem z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa grzybowa krem z indykiem 1. Grzyby umyć i namoczyć w wodzie ok godziny, nadepnie gotować ok litrze wody ok godziny.

    Przygotowanie Bulionu:
    Marchewki i pietruszkę umyć, obrać, pokroić. Skrzydełko ugotować w litrze wody razem z warzywami, czosnkiem i cebulą. Przyprawić do smaku.

    Następnie połączyć bulion z grzybami. Chwilę pogotować. Mięso wyjąć oddzielić od kości i dodać do reszty zupy. Zmiksować wszystkie składniki blenderem na gładki krem. Doprawić do smaku. Podawać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy