Grzanki z fetą, cukinią, groszkiem i szynką parmeńską

0 (0 ocen)

  • 25 min

pyszne grzaneczki z przepisu z książki what katie ate

  • 25 min

Składniki:

  • bagietka półrazowa
    mała cukinia
    oliwa
    kilka strąków zielonego groszku
    ser typu feta
    kilka plasterków szynki parmeńskiej
    garść świeżej bazylii
    sól czosnkowa, świeżo mielony pieprz

Grzanki z fetą, cukinią, groszkiem i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z oliwą i posypać solą i pieprzem.
    Bagietkę pokrój na ukośne kromki, posmaruj oliwą i wyłóż na rozgrzaną oliwą.
    Grillować z dwóch stron aż się zrumienią.
    Cukinię również grilluj aż nabierze złotych pasków.
    Kromki bagietki posmaruj fetą, ułóż na niej szynkę, cukinię, wysyp groszek i posyp listkami bazylii.
    Całość dopraw solą czosnkową i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy