camembert z szynką parmeńską

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Jedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 krążek sera camembert
    - 2 plastry szynki parmeńskiej
    - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
    - świeży rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Camembert z szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser camembert naciąć i w nacięcia powciskać obrany i pokrojony w kawałki czosnek. Ser owinąć szynką parmeńską (w razie konieczności skorzystać z wykałaczki, aby spiąć szynkę).
  • 2. Tak przygotowany ser umieścić na blaszce, na której umieścić gałązkę świeżego rozmarynu.
    Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 20 minut (uważać, aby czosnek się nie spalił). Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować