Gruzińska nadziewana marchew

0 (0 ocen)

  • 60 min

wspaniała przekąska dla tych co dbają o linię

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
    2 cebule
    2 łyżki oliwy
    1/4 szkl orzechów włoskich
    ząbek czosnku
    szczypta cynamonu
    kilka utłuczonych goździków
    łyżka octu winnego
    zioła{pietruszka,koperek,mięta,kolendra,bazylia}
    sól.pieprz

Gruzińska nadziewana marchew - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruzińska nadziewana marchew 1. Marchew obrać,końcem ostrego noża wydrążyć otwory.Ugotować w osolonej wodzie.Cebulę posiekać,podsmażyć na oleju,dodać miąższ z marchwi,chwile razem poddusić.Orzechy,czosnek utłuc lub przepuścić przez maszynkę.Połączyć z cebulą,dodać cynamon,goździki,ocet ,zioła.Doprawić solą i pieprzem.Napełnić marchewki.ułożyć na talerzu posypać koperkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy