Marchew po koreańsku

4.44 (215 ocen)

pyszna ...do rybki idealna

Składniki:

  • 1/2 kg obranej marchewki
    2 łyżki octu
    pół łyżeczki soli
    1 łyżka cukru
    pół łyzeczki pieprzu
    niecała łyżeczka mielonej kolendry
    pół łyżeczki kawowej imbiru mielonego
    2 ząbki czosnku
    3 – 4 łyżki oleju


Wystaw ocenę:

4.44 (215 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marchew po koreańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew starkować, dodać ocet, cukier, sól, pieprz, kolendrę i imbir. Wymieszać. Olej bardzo rozgrzać. Wlać do surówki. Wymieszać i dodać czosnek. Jeżeli jest potrzeba doprawić do smaku. Włożyć do słoika i zamknąć. Gotowe na następny dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować