Groszkowe puree

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gdy znudzi Wam się tradycyjne puree,spróbujcie je urozmaicić,ja użyłam groszku zielonego.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    20 dkg groszku zielonego (może być mrożony)
    sól
    marchewka

Groszkowe puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ziemniaki obieramy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Groszek gotujemy osobno około 7 minut.Odcedzamy.
    2.Ugotowane ziemniaki rozgniatamy na gładką konsystencję,groszek rozgniatamy widelcem niezbyt dokładnie,tak aby były widoczne kawałki,łączymy z ziemniakami.Solimy.Łyżką do lodów formujemy kulki.Przystrajamy marchewką pokrojoną w kostkę.

Porady

Podajemy z sosem i kotletem schabowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy