Grillowany łosoś z pieczonymi kartofelkami i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kartofelki najpierw ugotować al dente, a następnie przełożyć do naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą do ziemniaków, papryką słodką, ewentualnie jeszcze solą. Piec w temperaturze 180'C przez ok. 25-30min.
2.Filety z łososia pozbawić skóry, skropić sokiem z połowy cytryny, lekko posolić i można dać troszkę pieprzu. Odstawić na jakiś czas do lodówki.
Patelnię grillową skropić olejem lub oliwą i położyć łososia. Podsmażyć z jednej i drugiej strony przez ok.4min, w trakcie posypać koperkiem.
3.Przygotować sałatkę z mixu sałat, pomidora, ogórka zielonego, szczypiorku, rzodkiewek, papryki czerwonej, sera sałatkowego Islos i sosu greckiego z Knorra.
Komentarze