Grillowany łosoś z pieczonymi kartofelkami i sałatą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Cudownie delikatny i soczysty łosoś grillowany w towarzystwie pieczonych kawałków kartofli i mixem sałat

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 2 filety z łososia
    - sok z cytryny
    - kartofle
    - sałatka
    - przyprawy

Grillowany łosoś z pieczonymi kartofelkami i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kartofelki najpierw ugotować al dente, a następnie przełożyć do naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą do ziemniaków, papryką słodką, ewentualnie jeszcze solą. Piec w temperaturze 180'C przez ok. 25-30min.
  • łosoś grillowany 2. Filety z łososia pozbawić skóry, skropić sokiem z połowy cytryny, lekko posolić i można dać troszkę pieprzu. Odstawić na jakiś czas do lodówki.

    Patelnię grillową skropić olejem lub oliwą i położyć łososia. Podsmażyć z jednej i drugiej strony przez ok.4min, w trakcie posypać koperkiem.
  • 3. Przygotować sałatkę z mixu sałat, pomidora, ogórka zielonego, szczypiorku, rzodkiewek, papryki czerwonej, sera sałatkowego Islos i sosu greckiego z Knorra.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy