Grillowane mielone z fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do przygotowania w kilka chwil. Świetna propozycja dla dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • 80 dag. mielonego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz do smaku
    1 opakowanie sera feta

Grillowane mielone z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane mielone z fetą 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać dokładnie z cebulą, czosnkiem, jajkami i przyprawami. Mięso podzielić na 4 części. ułożyć na folii aluminiowej i uformować płaskie placuszki. Na każdym ułożyć pokrojony w paski ser feta.
  • Grillowane mielone z fetą 2. Złożyć na pół ciasno owijając folią aluminiową. Na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu ułożyć zawinięte saszetki i grillować po 4 minuty z każdej strony. Odwinąć z foli i zrumienić na patelni. Podawać z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy