Grillowane mielone

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pachnące i bez tłuszczu. Łatwo i szybko się je robi. Na pewno są super alternatywą dla standardowego kawałka mięsa z grila czy domowego mielonego „z patelni”

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowo-wołowe: 500 gramów
    - cebula duża: 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - majeranek do smaku: 1 szczypta
    - słodka papryka mielona: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Szaszłyki

Grillowane mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyrobić i dokładnie wymieszać z jajkiem i drobno pokrojoną cebulą. Doprawić.
  • Mielone na patyku surowe 2. Formować wałki i oklejać nimi patyki.
  • 3. Grillują się stosunkowo szybko, należy tylko pamiętać żeby obracać je w trakcie pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować