Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 medaliony z łososia (po 100 g)
    sól ,pieprz
    Sos:
    150 g śmietany 12%
    3 plastry ananasa (może być z puszki)
    3 łyżki miąższu z cytryny
    1 mała cebula
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka musztardy dijon
    szczypta goździków
    sól

Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym 1. Najpierw przygotowujemy sos:

    Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę ,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.

    Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy po 2-3 min z każdej strony.

    Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy