Śledzie w śmietanie

0 (0 ocen)

Przepis na najprostsze, najłatwiejsze i najsmaczniejsze śledzie, które goszczą na naszym stole nie tylko w okresie świątecznym.

Składniki:


  • 500g śledzi solonych
    2 cebule
    Sok z cytryny
    1 jabłko
    1 szkl kwaśnej śmietany
    Sól
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie.
    Cebule kroimy w pióra, jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Natkę pietruszki (około łyżki) drobno siekamy, dodajemy do śmietany, doprawiamy solą i pieprzem.
    Śledzie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki. Śledzie łączymy z cebulą, jabłkiem i śmietaną, mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy