Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem w majonezowej marynacie

0 (0 ocen)

Rewelacyjnie ugrillowana karkówka z ziarenkami kolorowego pieprzu, olejem z cytryną, bazylia i czosnkiem oraz majonezem. Smak zaskakujący. Przed podaniem możemy mięso skropić sokiem z cytryny.

Składniki:

  • 700 g karkówki
    30 ml oleju z czosnkiem i bazylią
    Przyprawa do grilla
    2 łyżeczki pieprzu kolorowego
    Marynata:
    3 łyżeczki majonezu
    1 cebula
    2 łyżki oleju z cytryna i bazylią

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem w majonezowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na płaty ok. 1,5 cm. Dokładnie nacieramy przyprawą do grilla i olejem z czosnkiem i bazylią. Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu. Posypujemy mięso . W miseczce mieszamy marynatę: majonez, pokrojoną w kosteczkę cebulę i olej z cytryną i bazylią. Zalewamy mięso. Odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku do lodówki na noc. Następnego dnia grillujemy mięso, często obracając. Podałam z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy