Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne małe gołabeczki w kapuście pekińskiej.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    pół cebuli
    1 jajko
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    kapusta pekińska

    na sos
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół łyżeczki bazylii
    pół łyżeczki oregano
    sól
    pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    200 ml wody
    1 łyżka oliwy

Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować.
    Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami.
    Składniki na sos wymieszać wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min

    Podać z ziemniakami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy