Gołąbki w kapuście pekińskiej

4.42 (199 ocen)

  • 25 min

Gołąbki z mięsem i ryżem w liściach z kapusty pekińskiej

  • 25 min

Składniki:

  • kapusta pekińska -1 główka
    mięso mielone -250 g
    ryż -1 saszetka
    cebula -1 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz
    sos do spaghetti -1 słoik
Wystaw ocenę:

4.42 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki w kapuście pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki w kapuście pekińskiej 1. Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części.
  • 2. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Ugotowany ryż odcedzić, osączyć na sicie, ostudzić.
  • Gołąbki w kapuście pekińskiej 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem.
  • Gołąbki w kapuście pekińskiej 4. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop.
  • Gołąbki w kapuście pekińskiej 5. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować