Gofry z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Chrupiące gofry w których do ciasta dodałam twarożek.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 125 g twarożku,
    2 szkl. mąki,
    1 ½ szkl. mleka,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    szczypta soli,
    2 jajka,
    3 łyżki oleju

Gofry z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka miksujemy z twarogiem, dodajemy na przemian mleko i mąkę wymieszaną z sodą oraz solą, na końcu dodajemy olej oraz pianę z białek – delikatnie mieszamy. Gofrownicę spryskujemy olejem, nagrzewamy, pieczemy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy