GOFRY Z CUKINIĄ I TWAROŻKIEM

5 (195 ocen)

  • 30 min

Pyszne gofry warzywne,idealne na ciepłe sniadanie,kolację ale moze być też drugim daniem.Jesli nie mamy gofrownicy mozemy upiec je jak placuszki na patelni

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cukinia -ok.30 dag
    1 mała cebula
    1/3 kostki masła
    5 jajek
    sól-2 łyżeczki
    ,pieprz-1 łyżeczka
    150g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki mleka
    dodatkowo:
    peczek szczypiorku
    25 dag twarozku z ziołami
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Gofry Dania główne

Gofry z cukinią i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • siekamy cukinię 1. Cukinię drobno kroimy w kosteczkę,siekamy też cebulkę
  • ucieramy 2. Do miseczki wrzucamy jajka,pokrojone masło oraz sól i pieprz.Wszystkie miksujemy na gładko
  • miksujemy 3. Dalej miskując dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,a na koniec mleko.Miksujemy.Ciasto jest rzadki,ale po dodaniu cukini bedzie mialo konsystencję gęstej smietany
  • dodajemy cukinie i cebulkę 4. Dodajemy pokrojoną cukinię i cebulkę,mieszamy dokładnie.
  • wlewamy ciasto do gofrownicy 5. Tak przyrządzone ciasto wylewamy cienką warstwą do wysmarowanej tłuszczem gofrownicy.
  • na rumiano 6. Zapeikamy ok.3 minut na rumiano
  • podajemy z twarożkiem 7. Do twarozku dodajemy pokrojony szczypiorek,z takim twarozkiem podajemy gofry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować