Gofry miodowo-dyniowe

0 (0 ocen)

Mają wspaniały złoty kolor. Świetnie sprawdzą się na śniadanie lub słodki podwieczorek. Dobry sposób na przemycenie witamin do posiłku dziecka.

Składniki:

  • 160g puree z dyni
    jajko
    4 łyżki oleju
    10 łyżek mleka
    3 łyżki miodu płynnego
    1 1/4 szkl mąki pszennej
    szczypta soli
    szczypta cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gofry miodowo-dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce dokładnie mieszamy mokre składniki. W drugiej suche. Następnie wszystkie mieszamy rózgą na jednolita masę. Ciasto będzie dosyć gęste. Gofrownicę nagrzewamy wg zaleceń producenta. Pieczemy po kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy