Gofry imbirowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gofry o delikatnym aromacie imbiru, cynamonu i goździków których zapach roznosi się po całym domu. Można podawać je z różnymi dodatkami ale dobrze też smakują posypane cukrem pudrem.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju lub 1/4 kostki roztopionego masła
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    1/4 łyżeczki cynamonu
    szczypta mielonych goździków

    cukier puder do posypania

Gofry imbirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Mąkę, żółtka, proszek, olej/masło, mleko, wodę mineralną, imbir, cynamon, i goździki-wszystko razem zmiksować. Z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać z masą na gofry. Piec według zaleceń gofrownicy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy