Galaretka z jajkami

0 (0 ocen)

Polecam na Wielkanocny stół, ale nie tylko.

Składniki:

  • 2 pałeczki z kurczaka
    6 łyżeczek żelatyny
    4 szklanki wody
    2 jajka
    kostka rosołowa
    mieszanka mrożona marchewka z groszkiem
    natka pietruszki
    liść laurowy
    ziele angielskie

Galaretka z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pałeczki ugotować w wodzie, dodać kostkę rosołowa, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić. Pod koniec wrzucić miesznakę mrożoną.
    2. Pałeczki wyjąć, obrać z mięsa.
    3. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
    4. Żelatynę zalać 6 łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącym rosołem i zagotować.
    5. Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po ćwiartce jajka, natkę, mięso i marchewkę z groszkiem. Zalać rosołem i odstawić do schłodzenia.

Porady

smakujmy.pl

Komentarze

Podobne przepisy