2 piersi + 2 udka z kurczaka
2 marchewki
pietruszka
kawałek pora
5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól, pieprz
opakowanie żelatyny na 2,5l wody (60g)
natka pietruszki
puszka groszku konserwowego
Sposób przygotowania przepisu:
Galaretka drobiowa
1.
W garnku zagotować 2,5l wody. Wrzucić mięso, warzywa i przyprawy (oprócz groszku i natki). Gotować na niewielkim ogniu ok godzinę aż mięso i warzywa będą miękkie. Wywar przecedzić. Mięso pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki. Pozostałe warzywa wyrzucić. W razie konieczności doprawić jeszcze wywar do smaku.
2.
W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuścić żelatynę następnie zagotować i wymieszać z wywarem.
3.
W jednej większej lub kilku mniejszych salaterkach układać natkę, marchewkę, groszek i mięso. Następnie zalać ciepłym wywarem i poczekać aż ostygnie. Wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Porady
Podawać z cytrynką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze