Frużelina ananasowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców. Świetny dodatek do mięs.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g truskawek
    200 g świeżego ananasa
    500 ml wody
    1 łyżka suszonego cząbru
    ksylitol wg uznania
    1 pełna łyżka mąki z tapioki

Frużelina ananasowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frużelina ananasowo-truskawkowa 1. Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

Komentarze

Podobne przepisy