francuskie ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasteczka na które moja córcia nie możne się doczekać, gdy siedzą w piekarniku. Po wyjęciu nawet nie zdążą ostygnąć, już ich nie ma na talerzu....Szybko się je robi i szybko znikają!

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    1 rozkłócone jajko
    łyżeczka cynamony
    2 łyżki cukru trzcinowego

Francuskie ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cisato 1. Ciasto rozwijamy, smarujemy jajkiem i posypujemy równomiernie cukrem wymieszanym z cynamonem.
  • surowe 2. Zawijamy ciasto z powrotem, tniemy na 1cm paski i układamy na blaszce w odstępach.
  • slimak 3. Ciasteczka pieczemy na rumiany kolor w 180 stopniach przez ok 13 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy