Francuskie prostokąty z pieczarkami i parówką

0 (0 ocen)

Szybka propozycja na przystawkę bądź obiad. Prostokąciki są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. A jak ładnie wyglądają

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego xxl

    300 g pieczarek

    3 parówki

Francuskie prostokąty z pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto podzielić na 6 równych prostokątów
  • 2. Pieczarki porkoić w drobne paseczki. Wrzucić na rozgrzaną patelnie, delikatnie posolić. Smażyć od czasu do czasu mieszając do momentu aż odparuje woda
  • 3. Parówki przekrój na pół
  • 4. Na środek prostokąta nałóż pieczarki i parówkę, Złóż krókimi bokami do siebie. Delikatnie natnij na górze w kilku miejscach
  • 5. Piecz w 195' (góra-dół) do momentu aż ciasto się zezłoci

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy