Francuskie kwiatki

0 (0 ocen)

bardzo szybkie w przygotowaniu, smaczne i efektowne

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10 dag sera twarogowego półtłustego
    1 żółtko
    1 łyżka cukru
    2 brzoskwinie z puszki

Francuskie kwiatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twarogowy dobrze rozmieszać z żółtkiem i cukrem. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Ciasto francuskie rozwinąć. Pokroić na 6 kwadratów. Każdy kwadrat naciąć 0,5 cm od brzegu przy rogach. Zostawić nie docięty kawałek na środku każdego brzegu. Zewnętrzne rogi ciasta zabrać do środka ciastka. Przydusić na środku palcem. Na środku każdego ciastka położyć porcję sera i na wierzchu ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec 20 - 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy