Flaki z boczniaków

  • wyświetlono: 587 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Flaki z boczniaków są świetną alternatywą dla tych którzy nie mogą jeść mięsa.

Marcelina
  • 90min

Składniki

boczniaki 1- opakowanie
marchew -2 sztuki
pietruszka -1 sztuka
cebula -1 sztuka
sól -1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
majeranek- 2 łyżeczki
przyprawa do flaków- 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Flaki z boczniaków

  • flaki z boczniaków1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, gdy woda się zagotuje wkładamy warzywa. Gotujemy bulion na małym ogniu około godziny. Wyjmujemy warzywa, drobno kroimy i z powrotem wrzucamy do garnka.
  • flaczki z boczniaków2. Grzyby kroimy w paseczki i wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawę do flaków. Gdy będą miękkie dodajemy majeranek, ewentualnie doprawiamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadflaki

Komentarze

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Dodane przez: fuzja

Flaczki z boczniaków

Nie wszyscy lubią tradycyjne, mięsne...

Flaki

Dodane przez: Paulina11.03

Flaki wołowe z mięsem

Uwielbia je cała moja rodzina...

Flaki wołowe na rosole

Dodane przez: wiesiołek

Flaki wołowe na rosole

Flaki wołowe - prawdziwie męska...

Flaki.

Dodane przez: Aga72

Flaki

Dziś szału nie ma, bo tylko flaczki,...

Zupa z boczniaków

Dodane przez: mysza75

Zupa z boczniaków

Szybka, prosta i lekka zupa na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE