Filet z kurczaka ze szpinakowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy , kroimy w grube słupki i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut . Odcedzamy i obsmażamy na łyżce masła , posypując pieprzem.
Rozpuszczamy drugą łyżkę masła i szklimy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę , dodajemy szpinak i doprawiamy solą ,pieprzem , czosnkiem granulowanym oraz gałką muszkatołową. Dodajemy serek topiony i podgrzewamy do czasu aż się rozpuści . Filety lekko rozklepujemy , przyprawiamy i obsmażamy z jednej strony. Na usmażoną stronę nakładamy farsz szpinakowy ,składamy na pół i spinamy wykałaczką . Obsmażamy z pozostałych stron i serwujemy ze smażonymi ziemniaczkami i dowolną surówką.
Porady
Serwujemy z ulubioną sezonową surówką . Do spinania można użyć również patyczków do szaszłyków.
Komentarze